logo
detector

Normele Europene (adoptate si de Romania odata cu integrarea sa in Uniunea Europeana) prevad ca fiind obligatorie montarea unui detector de gaze in incinta fiecarui imobil sau incapere in care exista o instalatie de gaz functionala, pentru a detecta eventualele scurgeri de gaz metan si a preveni astfel producerea unor evenimente tragice. Daca in aer se depaseste concentratia de gaz metan admisa, detectorul de gaz activeaza alarma.

Detectoarele de gaze au reactii diferite, in functie de model. Astfel, unele detectoare de gaz intrerup alimentarea cu gaz metan prin blocarea supapei de admisie, intrerupand total functionarea instalatiei de gaz pana la deblocare sau aerisirea incintei. Alte tipuri de detectoare de gaze declanseaza alarma acustica, iar aceasta suna continuu pana in momentul revenirii la concentratia de gaz admisa.

Instalatiile de gaz metan nu prezinta o siguranta totala. Chiar daca acestea au fost relizate de profesionisti, cu respectarea normelor de proiectare si realizare specifice, numai un detector de gaze va poate oferi siguranta totala pe care o doriti. Poate aparea uzura, poate ceda o garnitura sau se poate fisura o teava, se poate avaria instalatia prin imprudenta (de ex. la mutarea mobilierului de bucatarie) si astfel se produce o scurgere de gaze. Aici intervine Detector Gaze, senzor gaze, electrovana gaze, care opreste alimentarea cu gaz, inlaturand astfel in totalitate posibilitatea producerii unor evenimente nedorite.